FrisörbehandlingarPriser på våra frisörbehandlingar

Hos Salong gula villan arbetar vi med alla slags frisörbehandlingar.

Det ingår alltid tvätt i klippningen, om du vill, men ibland föredrar jag att klippa i torrt hår för att se hur håret beter sig, framförallt om du har lockigt hår. Om du vill att vi ska locka, platta eller kanske fixa en fläta innan du går så är det bara att säga till. Ibland kanske du vill vara lite extra fin, och då går det bra att boka tid för en styling.

När vi färgar hår använder vi färger som ej innehåller ammoniak för att göra behandlingen skonsammare. Vi gör inte slingor med slinghätta mer än om du absolut vill det. Det är mer skonsamt att göra slingor med papper (ej folie, som påverkar miljön mycket negativt). Vi använder produkter av flertalet märken men de personliga favoriterna är L'anza och Rusk.

Tänk på att om du är gravid, så är det inte lämpligt att lägga färg i hårbotten, då upp till 60% av det du lägger på huden kan absorberas och gå ut i blodet. I så fall är det bättre med slingor som ej är i kontakt med huden mer än under den lilla stunden man sköljer ur färgen.

Har du egen brunn så kan det hända att ditt hår beter sig annorlunda än det borde när det färgas eller bleks. Berätta alltid om du har egen brunn så vi kan göra rätt bedömning och kanske inleda med att du använder schampo och efterbehandling speciellt framtagen för detta för att bygga upp håret och rensa ur eventuella metaller och föroreningar ur håret.

För dig som har lockigt hår vill vi vara försiktiga med att tunna ur håret, då det lätt förlorar sin form om det tunnas ur för mycket på fel sätt. Berätta gärna vilka tidigare behandlingar du gjort då det kan finnas gamla slingor etc som färgats över, innan vi gör en ny behandling på ditt hår.

Förutom klipp och färgbehandlingar så finns det olika stukturförändrande behandlingar. Permanent behöver idag inte betyda ett pudelkrulligt hår, om det inte är just det du vill ha. Det går att få fina lockar med stuns eller bara lite mer vågigt för ökad volym. Det går att permanenta bara vissa partier för effekter. Men, det går inte att permanenta ”hollywood-lockar” - dessa får du lämpligast genom att locka med stor locktång eller plattång.

Ett alternativ för dig som plattar håret dagligen, och inte alls uppskattar dina lockar, är att göra en rakpermanent. Förr hörde man ofta om rakpermanent där håret gått av, vilket tyvärr oftast berodde på agressiva produkter men även frisörens okunskap. Numera finns det relativt skonsam rakpermanent. Det finns två typer, kall och varm rakpermanent. Den kalla eliminerar dina lockar helt eller delvis, men brukar endast hålla 2-4 månader innan lockarna kommer tillbaka. Den ”varma” rakpermanenten håller håret rakt tills det växer ut. Väldigt lockiga hår kan bli lite fluffigare efter ett tag men ändå rakt. Vid en varm rakpermanent använder man plattång för att de fuktbevarande ämnena som tillförs ska gå in djupare i håret, varefter man tillsluter håret genom att fixera det. Den ”varma” tar dubbelt så lång tid att göra, ca 4,5 timmar.

För dig som gillar dina lockar men har ett hår som blir frissigt finns Zerran, en veganbaserad antifrizzbehandling utan formaldehyd eller andra skadliga ämnen. Den korrigerar hårets fuktbalans och ska inte förväxlas med en rakpermanent. Har du lockigt hår så kommer lockarna få mer stuns och bli lite lugnare. Har du rakt hår som alltid fluffar upp sig kommer det bli rakare med en lugnare yta. Du får helt enkelt ett friskare hår och behandligen varar 2-4 månader beroende på hårets kvalitet. Ett skonsamt och naturligt alternativ till "Brazilian Blowout" som ju är skadligt för hälsan.

Tycker du inte om att bli stylad efteråt, utan föredrar att få gå hem och känna på håret i lugn och ro, så säg till. Det är många som faktiskt går hem efter ett frisörbesök och tvättar ur alla produkter frisören har haft i håret istället för att bara be oss låta bli att styla. Berätta hur du vill kunna sköta ditt hår, om du vill lägga tid och produkter på det eller om du bara vill slippa.

Du som är kund hos oss och klipper lugg kan komma in och klippa till bara luggen mellan klippningarna, utan att boka tid innan. Det är bara att titta in och vänta en liten stund, så fixar vi det. Detta är kostnadsfritt. Vi gör så för att du ska slippa stå med saxen hemma i badrummet och sen inse att luggen blev alltför kort.

När man har långt hår brukar det tyvärr vara en vanligt förekommande erfarenhet att frisören klipper mycket mer än du vill. Berätta om du vill ha kvar så mycket som möjligt av längden. Det finns andra sätt att klippa på som tar bort mycket av de slitna topparna utan att man förlorar så mycket i längd. Slutligen, en kort frisyr behöver klippas ofta, för att behålla sin form. En lång frisyr behöver kanske inte klippas lika ofta om du vill att det ska bli längre, håret växer inte snabbare för att du klipper det – däremot kan det klyva sig i topparna snabbare än det växer. Då är det bättre att klippa ofta fast väldigt lite, annars hinner det klyva sig så du får klippa bort mycket mer när du väl går till frissan.

Använd värmeskydd när du fönar, plattar och lockar! Det kanske inte märks när du använder det men det märks om du inte använder det. Du får aldrig locka eller platta i ett vått hår, om du inte har en plattång avsedd för detta – däremot ska du när håret är torrt fukta håret med värmeskyddet och sedan inte vänta tills det torkar, utan platta/locka så det ångar lite om håret. Ångan kommer från värmeskyddet och om det inte är lite fuktat av värmeskyddet torkar du ut håret mycket mer.

Korta frisyrer klipper vi helst med sax och kam, klippmaskin används bara där det är absolut nödvändigt. Detta för att du ska få en lite mer hållbar frisyr. När det klipps med maskin blir alla strån exakt lika långa och då blir det oftast inte bra när det växer ut.

Hem

Webbdesign:
Wanja Weinheimer
Wanjas Vardagsrum